Back to news

Diamon in the news!

Camilla Strange, en av grundarna till Diamon, intervjuas av Swedish Fashion Council.

FYRA SNABBA MED...

...Camilla Strange, medgrundaren bakom Diamon, expansionsrådgivare för varumärken.

Berätta mer om konceptet bakom Diamon.
- Diamon grundades 2010 av Linda Bradley, Ola Gejde och Camilla Strange baserat på gemensamma värderingar kring att driva företag. Diamon har en stor passion för internationell försäljning och hjälper varumärken och retailer att växa internationellt. Vi har under åren arbetat med företag såsom Gudrun Sjödén, Mini Rodini, Hope, Under The Same Sun och L:A Bruket. Diamon arbetar utifrån ett nätverk av lokala partners såsom distributörer, agenter, PR och marknadsexperter. I början av varje år arrangerar vi ett seminarium där talare från olika varumärken samt våra experter berättar om möjligheter och utmaningar på internationella marknader. Utöver Diamon driver vi även en livsstilsbutik, Weekly, med fokus på hållbara varumärken som vi gillar.

Vilka motgångar har ni klarat under det senaste året & vilka finns kvar?
- Vi valde att ta med oss tre varumärken till Axis, en stor lifestyle/fashion-mässa i New York. Vi fick bra intresse men inte så stor försäljning som vi hoppats på och drog två lärdomar, dels är det svårt att ge rättvisa åt tre varumärken i samma monter och dels krävs en lokal förankring, någon som kan ta det vidare efter mässan. Idag har vi ett kontor i LA, USA, så våra erfarenheter skulle sannolikt se annorlunda ut om vi gjorde det på nytt.

Vad är nästa mål/framtiden för Diamon?
- Vårt mål är att hjälpa varumärken och retailer att växa hållbart. Vi avser även växa vår livsstilsbutik Weekly och kommer att lansera ett eget varumärke.

Vad tror du om branschens utveckling? Vilka branschtrender ser du?
- Hållbarhet kommer i framtiden vara ett baskrav och det kommer att vara viktigt att se till hela kedjan, från val av material, tillverkning, transport, hantering av plagget efter köp till återvinning. Frågan är om säsongsförsäljningen kommer att finnas kvar på längre sikt, då den egentligen går stick i stäv med hållbarhetsperspektivet. Konsumera kommer man fortsatt vilja göra men vad och sättet på vilket man konsumerar kommer att förändras radikalt, den utvecklingen drivs både från konsument och varumärken/retailers. Vi kommer också att se helt nya aktörer i branschen.